ANKARA / ALTINDAĞ - Kaşgarlı Mahmut İlkokulu

Bu gün 23 Nisan,

Neşe doluyor insan...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı tarih olan 23 Nisan 1920 yılında başlamıştır. Cumhuriyete giden yolda önemli adımlar atılmasını sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve egemenliğin ulusa verilişinin 104. yıl dönümünü coşkuyla kutladık.

Bizlere bu günleri armağan eden başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve tüm şehitlerimizi, aramızdan ayrılan gazilerimizi sonsuz saygı ve şükranla anıyoruz.

Nis

Öğrencilerimiz, Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği'nce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda düzenlenen Çocuk Şenliğine katıldılar. Öğrencilerimiz için eğlenceli bir etkinlik oldu.

Nis

Okulumuzda 26 Nisan 2024 tarihinde TOKİ Malazgirt ilkokulu İngilizce öğretmeni Huriye Uluöz tarafından eTwinning Proje Kuruculuğu ve Yürütücülüğü Semineri verilmiştir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü, okulumuzdaki etkinliklerle kutladık ve Şehitler Günü nedeniyle, tüm şehitlerimizi ve başta Anafartalar Grubu Komutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi sonsuz saygıyla andık.

Mrt

12 Mart, İstiklâl Marşı’mızın kabulünün yıl dönümü olup; 12 Mart 1921'de milli marş olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutladık ve İstiklâl Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u andık. Gün dolayısıyla, İstiklâl Marşı'mızı güzel okuma yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrencilerimiz kutlama ve anma töreninde ödüllendirildi.

Mrt

Her yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü kapsamında, okul müdürümüz Emine Çiftçi ve okul yönetimi tarafından, tüm kadın çalışanlarımızın günü kutlandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun.

Mrt

Deprem Haftası dolayısıyla afetlerde riskin azaltılması ve afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında 7 Mart günü Deprem Tahliye Tatbikatı gerçekleştirdik.

Ock

İkinci sınıflarımız, dönem sonu etkinlikleri kapsamında kermes düzenlediler. Kermesten elde edilen geliri AFAD'a bağışladılar. Yardımlaşma duygularının pekiştiği etkinlikte herkesin emeği vardı.

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında, öğrencilerimizin değişik meslekleri tanımaları için hemşire ablamız ve polis abimiz mesleklerini tanıttılar. Öğrencilerimiz için çok ilgi çekici ve bilgilendirici bir çalışma oldu.

Ock

4-D sınıfımızı, ders etkinliklerinden bilgi yarışması, mangala oyunu ve kutu oyunları sırasında görüyorsunuz. Her çalışma öğrencilerimiz için bilgilendirici ve eğlenceli geçiyor.

Ock

3-C sınıfımızı duvar süsleme, canlandırma ve Orhan Veli Şiir Dinletisi çalışmaları sırasında görüyorsunuz. İlgi çekici ve uygulamalı çalışmaların öğrenciler üzerindeki etkisi çok daha fazla.

Ock

Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan ve Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç temellerini atan Mustafa Kemal Paşa, Samsun'da halk tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Atatürk, 12 Haziran 1919'da Amasya'ya geldi ve alınan kararlar 22 Haziran 1919 tarihinde Amasya Genelgesi adı altında yayımlandı.

Erzurum ve Sivas Kongrelerinin de yapılmasıyla, milli iradeye dayalı bir hükümetin kurulması ilk hedef olarak belirlendi. Bu kapsamda, tüm şehirlere telgraflar gönderilerek, vatandaşlarca seçilen temsilcilerin Ankara'da bir araya gelmesi istendi.

Milli Kurtuluş Savaşı'nın en iyi Ankara'dan yönetileceğini düşünen Atatürk, Ankara'nın coğrafi konumu ve cephelere olan eşit uzaklığı nedeniyle Ankara'da toplanmayı uygun buldu.

Mustafa Kemal Paşa, Heyet-i Temsiliye üyeleriyle 9 günlük yolculuk sonrasında 27 Aralık 1919'da Ankara'ya ulaştı.

Ankara halkı, Atatürk'ü ve temsil heyeti üyelerini büyük coşkuyla karşıladı. Bu coşku karşısında duygulanan Atatürk, Ankara halkına teşekkür etti.

Atatürk, 27 Aralık'ta Dikmen sırtlarında karşılanmalarını yıllar sonra "Ankaralılar beni misli görülmemiş bir heyecanla karşıladılar." ifadeleriyle anlatmıştır.

Biz de, Atatürk’ümüzün Ankara’ya gelişinin 104. yılını coşkuyla kutladık.

Ock

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından sınıflarımızda eğitici sınıf içi etkinlikler düzenlendi. Öğrencilerimiz mutlulukla etkinliklere katıldılar.

Ara

Eğitim, temel insanî değerler üzerine inşa edilir. Dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk gibi değerlere her derste, her fırsatta yer veriyoruz. Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersimizin bir etkinliğinde öğrencilerimizi, bu temel değerleri bilgi yarışmaları ve oyun gibi etkinliklerle pekiştirirken görüyorsunuz.

Ara

3-A sınıfımız, eğitim öğretim etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'i ve şu an Kurtuluş Savaşı Müzesi olan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binasını ziyaret etti. Öğrencilerimizin, Cumhuriyetin kurulduğu anlara tanık olmaları ve Anıtkabir'de Atatürk'ümüzün huzurunda olmaları, inanılmaz duygulardı.